Özkurt'tan çiftçilere müjde

Özkurt

Sulama Birlikleri, Kullanım Hizmet bedelleri yeniden revize edildi.

Gönen Ziraat Odası Başkanı Necati Özkurt, sulama ücretlerine yüzde 60’a ulaşan oranlarda indirim yapılmasıyla ilgili bakanlar kurulu kararının resmi gazete de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini söyledi.

 

Gönen Ziraat Odası Başkanı Necati Özkurt, üreticilerin talebi doğrultusunda Orman ve Su İşleri Bakanlığı nezdindeki girişimlerin olumlu sonuçlandığını belirterek, 2013 yılı sulama birlikleri su kullanım hizmet bedellerinin revize edildiğini, su kullanım tarifelerindeki ücretlerde sulama gruplarına ve ürün çeşitlerine göre yüzde 60’a kadar değişen oranda indirim yapıldığını bildirdi.

Özkurt, üreticilere sulamada büyük kolaylık getirildiğini ve turizmin yanı sıra tarım sektörü açısından Gönen’in  çok önemli bir ilçe olduğunu belirterek, “Köylülerimiz ve üreticilerimizin sulama ücretlerine ilişkin şikayet ve taleplerini değerlendirdik. Genel Başkanımıza çiftçilerin mağduriyetini aktardık. Genel Başkanımız, Orman ve Su İşleri Bakanlığımız ile görüşerek, ücretlerin revize edilmesini, üreticilerimize kolaylık sağlanmasını istedi. Bakanımız Veysel Eroğlu bizzat konuyu takip ederek gerekli çalışmanın yapılmasını sağladı. Sulama ücretlerinde sulama grupları ve bitki türlerine göre yüzde 60’a ulaşan oranlarda indirim yapılmasına dair Bakanlar Kurulu’nda onaylanan karar, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Üreticilerimize hayırlı olsun” dedi.

ÜRETİCİLERE BÜYÜK KOLAYLIK

Sulama ücretlerine yapılan indirimle üreticilerin hububatını, mısırını, sebzesini ve benzeri ürünlerinin sulamasını daha az maliyetle gerçekleştirme imkanına kavuştuğunu ifade eden Özkurt, şunları kaydetti: “Revize çalışmasıyla mevcut tarifedeki sulama gruplarının sayısı azaltılarak; 6 grup olan cazibeli sulamalar 3 grup, 4 grup olan pompajlı sulamalar ise, 2 grup olarak yeniden düzenlendi. Toplam 10 olan grup sayısı 5’e düşürüldü. Bu düzenleme ile cazibedeki 2, 4 ve 6’ncı gruplar ile pompajdaki 8 ve 10’uncu grupların yani bu gruplardaki sulamaların, bir alt grubun seviyesine çekilerek birleştirilmesi şeklinde düzenlendi. Tarifedeki ücretlerde sulama gruplarına ve ürün çeşitlerine göre; yüzde 40 ile 60 arasında değişen oranlarda indirim yapıldı. Gönen ilçemiz Pompaj sulamada 4.grup,cazibeli sulamada ise 1.grupta yer alıyor. Sulama indiriminin çiftçilerimize kolaylık sağlayacağını ümit ediyor; üreticilerimizin verimli ve bol kazançlı ürünler elde etmelerini temenni ediyorum.Ayrıca çiftçilerimizin mağduriyetinin giderilmesinde çok büyük katkıları olan Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’na ve Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar’a Gönenli çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum.`` dedi. 



  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli